Dags för sängen

Det har varit en riktigt skön helg. Jag har enbart ägnat mig åt saker jag älskar att göra, precis som man ska göra på helgen, eller hur? ;) Bland annat har jag börjat färglägga min senaste blyertsteckning i pohotoshop. Något jag aldrig testat förut men det är riktigt roligt och jag tror nog att det kan bli riktigt bra tillslut efter många timmars pilleri.

Imorn är det jobb igen och på kvällen är det yoga :D Det ska bli skönt. På kvällen hoppas jag att jag kan få en möjlighet att fortsätta med min målning :D

puss på er och sov så gott!

Blyerts-skiss

Nu är jag klar med min senaste teckning! Egentligen blir man väl aldrig klar. jag hittar hela tiden saker att förbättra, men ibland måste man säga stop.

Här har ni iaf resultatet. Tacksam för feedback!

kram kram

Underbara lördag!

Dagen har börjat riktigt bra. Jag har varit hos pojken och sett på en underbar naturdokumentär till frukosten och sedan bar det av ner till stan för att kika på bokrean. Tyvärr hittade inte jag något men pojken hittade 3 böcker. Kul för honom... ;)

Jag suttit och tecknat en liten stund idag med. Jag har bestämt mig för att göra en blyertsteckning den här gången. Motivet är inte så väldigt annorlunda mot mina tidigare teckningar men däremot blir nog bilden mer väl-arbetad.

Ikväll blir det melodifestivalen!

Puss

Restaurang tips!

Det blev ett restaurang-besök ikväll. Jag och pojken + två vänner var på 3vligt. Riktigt mysig restaurang med otroligt god mat! Det gjorde ont i mig för att jag inte orkade äta upp allt. Detta var nog det bästa restaurangbesöket hittills. Jag åt Ugnsbakade rödtungsfiléer fylld med gräddig spenat och whiskyflamberade skaldjur, serveras med vitvinsås och pommes duchesse. Smarrigt!


Vill ni besöka denna underbara restaurang så ligger den på övre husargatan 5 i Göteborg. Ni kommer inte att ångra er ;)

Efter det var jag så otroligt trött att jag skippade baren och gick hem istället. Det är INTE trevligt med slask. Fötterna var genomvåta när jag kom hem och först nu börjar de kännas normala igen.

Massa pussar på er!

Inga bilder än...

Jag har lite svårt för att fokusera på en sak. När jag fått för mig att sitta och greja i photoshop börjar jag leta fantasybilder, kommer på vad jag vill fota och börjar fundera på att rita. Förvirrande? Ja aaa. Men det blir nog lite ritande ikväll iaf. Troligen ett annorlunda tema. Eller jag hoppas det i alla fall. kram

Äntligen lite pengar

Jag har varit sjuk, haft lov, varit sjuk igen... Så det blir minimalt med pengar den 27 mars. Men tills dess har jag iaf så att jag överlever.

Jag kom precis hem från jobbet där jag fick jobba över i nästan 2 timmar. Det känns bra eftersom det är bättre att fortsätta jobba när man har en bra dag.

Ikväll ska jag nog sätta mig och trixa lite med hotoshop. Tyvärr har jag inte så många nya bilder så det blir till att använda gamla, men det blir nog kul ändå =)

puss!

Punktträning - sant??

Jag har alltid hört att man inte kan punktförbränna fett. Däremot att man kan bygga muskler för att göras visst fett mindre synligt. Jag hittade precis den här artikeln: Så går du ner i vikt på precis rätt ställe . Om det de säger stämmer så är det väl jättebra. I och för sig tror jag att det mesta som står där är vettigt men att det inte enbart påverkar problemområdet utan stor del av kroppen, och råden är vettiga, oavsett vilket problem man har. På mig stämde det verkligen för beskrivningen på vad jag gör för fel stämde exakt...

kram kram!

Photoshop-träning

Nu har jag lärt mig att göra panorama-bilder :) Jag har kunnat det förr men med ett nytt program så blev det lite lurigt..
Jag har även lärt mig att använda flera bilder i en. Jag har inget bra resultat på detta ännu men jag hoppas att jag ska kunna fixa till något coolt så småningom ;)
Här ser ni min första panorama i alla fall.
kram!


Tillbaks till studentlivet?

Jag räknade just ut på ett ungefär hur mycket pengar jag kommer att ha att leva på i mars... Det var ingen rolig upptäckt. Och dessutom kommer jag troligen ha ännu mindre pengar i april! Sen i maj däremot kommer det nog börja återgå till min normala nivå igen.

Detta borde inte vara ett problem för mig eftersom det var ungefär så mycket pengar som jag hade att leva på när jag var student och det gick ju fint. Visst kunde man inte köpa så mycket och göra så mycket kul, men det gick i alla fall.

Och som det är just nu så står tre mål högt på min önskelista:

1. Ha råd med att resa någonstans i sommar.
2. Köpa en systemkamera.
3. Ha råd att vara lite ledig i sommar.

För att nå dessa mål krävs följande:

1. Snåla så mycket som möjligt dessa 2 månaderna.
2. Inte bli sjuk.
3. Inte önska mig något annat än pengar till kameran när jag fyller år. Istället för att få massa olika saker kan jag önska mig pengar till den och få något jag verkligen vill ha =)

Det finns lite fler saker men vill inte skriva dem just nu. Vi får se hur det blir.

Sååå, på fredag blir det noggrann budgetering och självdiciplin för att lyckas följa den.

kram!!

Sjuk....

Det är så typiskt... första dagen jag ska jobba så blir jag sjuk. Jag hade ju kunnat få 5 timmars lön idag. Men men. hoppas att det är bättre till imorn. Nu ska jag sätta mig och spela lite.
puss

God Natt och slut på lovet...

Då var det strax dags för sängen. Det blir. väl skönt i och för sig, men inte lika skönt att vakna 06.00 imorgon och vara redo för jobb vid 07.00. Men men. Sånt är livet! Lovet är slut och man kastas tillbaks in i verkligheten.
Obs... hade en klardröm inatt =) Inte så länge men det var härligt så länge det varade!
Dröm sött!

Lekte i Photoshop

Testade lite nya saker i Photoshop. Riktigt roligt! Mitt mål var att få till en gammaldags bild. Vad tycker ni?
puss

Färger...

Jepp, då har jag fyllt på grundfärger, dvs inga skuggor och liknande ännu. Men jag blir så irriterad. Jag kommer inte på något bra sätt att få bort skarvar när jag målar stora ytor, Titta på himlen t.ex. En massa linjer. Någon som har något förslag?
puss

Konturer

Då var de flesta konturerna på plats. Jag har kommit fram till att jag behöver en ny penna till konturerna. Den jag har nu flyter ut och är lite för tjock. Men men. Jag sabbade håret lite på denna men annars är jag hyffsat nöjd.


Goaste killen...

<3

Ny skiss

Jag var så osäker på om jag skulle göra denna till en blyertsskiss eller fortsätta mot promarker-hållet... men, det är ju så kul med färger =D Så snart ska jag börja fylla i konturerna.
puss

Systemkamera - hjälp!!

Nu är det dags. Jag ska skaffa mig en digital systemkamera. Men jag känner mig helt borttappad när det kommer till valet av kamera. Jag vill ha en bra kamera för nybörjare som ändå inte är fööör begränsad så att man behöver uppdatera snart igen. Jag har INTE så mycket pengar just nu så ju billigare desto bättre. Ni som har egna kameror, vad har ni för åsikter? Snälla hjälp mig! kramar!

Mycket snö



Det var MKT snö idag

Ny fotorunda

Huset i Gullbringa

Snöööööö =)

Sitter ute i Gullbringa och det är rent snökaos ute. Vi har precis ätit frukost och ska strax ut och leka lite i snön. jag hoppas att det ska bli lite fina bilder.
Ikväll blir det Avatar!! Wiee!
kram

Lite mer färg




Nya promarkers!

Jag kunde inte hålla mig. Direkt efter städningen rusade jag iväg och köpte nya pennor =) Nu kan jag äntligen fortsätta på min lilla älva. Bild kommer senare.

puss!

Roligt att städa? Javisst!

Fick ett underbart tips av min kära kusin igår när jag beklagade mig över att jag var tvungen att städa lägenheten. "Det är bara att sätta på någon rolig musik och börja dansa runt med dammsugaren och dammvippan!" Jag gjorde faktiskt ofta så förr när jag var lite yngre och VARFÖR slutade jag med det? Blev jag för vuxen? Inte då!

Så, nu blir det städdans till lite gamla nostalgilåtar från 90-talet. Vem blir t.ex. inte glad av denna gamla goingen? =)

Och om man vill göra det ännu lite roligare så brukar jag sätta tidsgränser som jag brukar tävla mot. T.ex. "jag måste ha tagit bort alla saker på 5 min" eller " Köket ska vara klart om 10 min". Observera att jag har en liten etta ;)

Hoppas att alla får en lika bra dag som jag kommer ha!

puss!

Cami i städardansen!!


Att nå sina drömmar...

Camilla:
Det är aldrig försent. Eller hur?

Eric:
aldrig! inte förrän vi har lämnat jordelivet, eller kanske inte ens då!

Camilla:
en dag så... Jag ska nå någon av mina drömmar....

Eric:
det är bara att tugga sig framåt, sikta mot stjärnorna så når du i alla fall till månen!


Det är underbart med positiva peppande människor! Tack...



Ad astra per aspera!

Flirting with Forty

Sitter och tittar lite på TV och den här filmen gick på trean. Just nu försöker hon lära sig surfa och det ser så kul ut!! Jag vill oxå lära mig surfa nån gång. I alla fall testa på det =)

Detta har varit en riktig toppendag! Det var underbart att börja måla igen utan att känna massa blockeringar för att jag inte kommer på motiv. Imorgon går jag nog och kikar på några fler färger, även om jag VERKLIGEN inte har råd med det... men men. Ibland får man unna sig, eller hur? ;)

Kanske drar ut om en stund. Pojkvännen och hans kusin skulle ut och ta en öl. Kanske drar dit eller nåt.

Puss!

Lite färg

Nu har jag lagt på lite färg. Men tyvärr kan jag inte fortsätta eftersom jag har för få färger. Jag är fast besluten att göra henne blond men har ingen sån färg. Och jag behöver en grå till berget och nån fin ljus färg till vingarna. Men så här långt har jag kommit hittills. Tacksam för kommentarer!




Konturer

Och här kommer den med lite konturer ;)


Ny skiss

Tänkte visa lite framstegen den här gången. Här är blyertsskissen. Just nu håller jag på med konturerna.

 


Skuggor!

Jag är helt fast i mitt skissande nu :P Testade att lägga på liite skuggor på bilden jag gjorde förut och jag blev ganska nöjd med resultatet. Här kan ni se en jämförelse. Jag försökte lägga dem jämte varandra men de blev så små då... Och ber om ursäkt för det annorlunda ljuset.




Sååå... vad tycker ni?

Puss


Andra försöket

Jepp, då har man gjort en andra skiss då. Här lade jag till svarta konturer och fokuserade på att försöka få färgerna jämna.

Jag är mer nöjd med denna bilden men jag har mycket att träna på. Sen blev ögonen tyvärr annorlunda när jag skulle fylla i konturerna...

Kom gärna med kommentarer!!

puss


Promarkers


Ett bra tag nu har jag velat börja skissa igen. Gjorde det en del när jag var yngre men la av med det pga tidsbrist. För ett par dagar sen fick jag syn på Elins blogg Nevnarien och blev riktigt sugen på att testa Promarkers som hon använder. Så, idag gick jag och skaffade mig några för att testa på det och jag älskade det!! Innan har jag bara skissat med blyert, men jag satte mig på McDonalds, skissade upp en bild lite snabbt och började färglägga. Här nedan har ni resultatet. Ingen superbild men med tanke på att det tog ca 10 min så är jag ändå ganska nöjd. Jag ska strax sätta mig och skissa upp en mer noggrann bild och se om jag kan färglägga den bättre med mina nya älskade pennor =)

 



Dagens göromål

Vilken underbar dag att vakna upp i skön säng och bara ligga och njuta ett tag =) Jag älskar att vara ledig och kunna göra vad jag vill. Fast kanske inte BARA vad jag vill... vissa saker måste jag göra. Här är dagens lista:
  • Köpa ett frimärke
  • Gå till In-Ex
  • Städa lägenheten (städdag...)
  • greja med photoshop
  • Eventuellt åka ut till Hällesåker
Det kommer nog fler saker som ska göras men just nu är det detta som gäller.
Men först blir det frukost med älsklingen!
Puss

Mitt första experiment

Jag har aldrig tidigare lagt in några kläder eller liknande som jag köpt men nu tänkte jag göra ett första försök =) Det blev väl sådär eftersom jag själv blev speglad i ett armbanden...Men jag köpte i alla fall dessa nyligen för 129 kr på Vero Moda. Älskar dem!

Avslappningstips

Lägg dig i soffan och gå in på den här sidan http://www.rainymood.com/ och slut ögonen. Helt underbart!


Tips en tråkig vardag!

Satt i min lägenhet och hade ingenting att göra. Det är konstigt att det ska vara så svårt att komma på något roligt. Men när jag kör fast så brukar jag sätta mig och skriva och då brukar det lossna :) Så här kommer en liten lista på roliga saker i vardagen!

  • Shoppa. Alltid shoppa... Vad som helst, bara det är något du faktiskt har användning för. Överkonsumtion är inget jag vill förespråka...

  • Spela biljard eller bowla. Båda två aktiviteterna e sjukt roliga!

  • Gå på bio. Själv ska jag se Avatar på lördag! Wiiiieee!

  • Testa en ny smak från Ben & Jerry och njuuuut.

  • Shoppa loss i fruktavdelningen och skapa en exotisk fruktsallad.

  • Omorganisera garderoben. GRATIS och man kommer alltid på nya roliga kombinationer ;)

  • Photoshopa några bilder och utmana dig själv.

  • Gå på café med en god vän eller ta en promenad i snön. Fina bilder när solen tittar fram!

  • Leta upp intressanta artiklar på internet som kan öppna sinnet lite.

  • Gå till gymmet. Hur skönt är det inte att känna hur man blir starkare, uthålligare och snyggare :D

  • Baka muffins, kladdkakor eller kokosbollar.

  • Se någon film från barndomen eller ungdomsåren. Nostalgitripp utlovas.

  • Go photocrazy! Det kan vara hur roligt som helst att bara fota loss. Kanske blir några riktigt lyckade bilder ;)


Badminton! Sjukt kul!

Jag har precis kommit hem efter mitt badmintonpass. Det var riktigt roligt men oj så arg jag var för att jag förlorade!! Men jag tror i alla fall att det gick bättre den här gången. Matcherna var mycket längre och jag lyckades ta fler bollar. Nästa gång kanske jag vinner någon match =)


God Morgon!

Nu så börjar jag äntligen vakna till lite. Sängen är alldeles för skön. Nu bår det av till fjäderborgen för lite badminton med pojkvännen! puss puss

Målen

Ja hur går det då med mina mål... Ja, formen blir sakta men säkert bättre. Idag visade vågen oförändrad vikt men däremot lägre fettmängd och mer muskelmassa. Wieeee! Kan det bero på helgens bravader? Jag tror nämligen inte att glassen tidigare idag hjälpte så mycket ;)

Och imorgon kommer jag kanske ännu lite närmare. Jag och pojkvännen ska nämligen spela badminton 9.00 imorgon. Det ska bli riktigt roligt! Jag hoppas att jag ska kunna slå honom någon gång i alla fall =)

Så, så går det med det. Mitt mål är att komma ner till 52-53 kg igen inför sommaren. Fattar inte hur jag har kunnat gå upp så mycket som jag gjort det senaste året... Men nu blir det ändring på det!

Angående ekonomi-målet denna månaden går det hyffsat. McDonalds idag var i princip gratis eftersom Hanna fick en kokbok av mig som jag inte behövde och som vanligt kunde hon inte bara ta emot den utan var tvungen att ge mig en 50-lapp. Däremot kostade ju glassen... Men det var det värt. Jag åt dessutom inte hela utan det blir två glasstunder för priset av en ;)

Jag känner mig nöjd med mina prestationer.

Vad har ni själva för mål?


puss

Snöbilder

Snön gör allt vackert....

Drick inte havredryck...

Det är skitäckligt..... varför skulle jag prova det egentligen??


Ramberget och Merlin

Hanna var här idag och vi tog en härlig promenad uppe på Ramberget. Det var riktigt mysigt! Efteråt blev det ett besök på McDonalds Och sen en Ben & Jerrys framför en film, Merlin. Här kommer lite bilder från vår dag.


Jag och Hanna


Jag


Spännande port! Nån som vet vad detta är?


På toppen av berget (eller kullen kanske ;) ) kan man se ut över hela Göteborg och stenen visar väderstrecken om man nu inte vet dem...

Promenad i snön

Hanna är på besök och nu blir det promenad i snön kanske. Hanna fick ett ordentligt sug efter en Ben & Jerrys så vi får ge oss ut en liten stund. Vi får se om vi tar en liten tur på berget oxå.

puss

Sent god morgon

Jag gick faktiskt upp vid halv 7 idag. åt frukost och begav mig hemmat. Jag var hemma vid 8 och tänkte ligga och vila lite till halv 10 kanske. Halv 11 vaknade jag... Men det var skönt! Nu kommer snart Hanna så jag ska göra iordning mig.

Ha en super dag allesammans!

puss

Harmonisk

Nyss hemkommen från Yogan. Jag är så glad att jag drog mig iväg för det var helt underbart! Man blir så avslappnad efteråt och så harmonisk. Om ni aldrig testat Yoga så rekommenderar jag er att göra det. Själv går jag just nu på Sportlife.
Nu sitter jag hemma hos pojkvännen och slappar lite. Det blir nog lite design: Simon & Thomas sen =)

Puss

Yoga

Nu är väskan packad och jag är redo att dra till Sportlife för ett härligt avslappnande yogapass. Efter det blir det bastu och sen hem till pojkvännen.

Puss!

Ny mat

varje gång jag är på kinarestaurang så tycker jag det är så himla gott med stekt ris så idag tänkte jag testa att fixa det själv. Nästra gång ska jag nog steka löken lite till och salta lite mer. Men det var helt ok!

Stek lök och blanda sedan i kokt ris och ett ägg. salta och krydda. Jag hade det till vårrullar som var färdiglagade. Det tog max 20 min.

puss

Lite tråkigt.

Nu tröttnade jag. Det blir så ibland. Helt plötsligt har jag inte lust med något. Inte ens Yogan sen känns lockande... Men det kanske blir lite bättre sen. Tänkte dra mig ner till willys och handla lite mat och sen får vi se om jag kanske har fått tillbaks mitt glada humör =)

kram

Ny design =)

Har börjat experimentera lite med min blogg. Det är långt kvar tills jag får den precis så som jag vill ha den men än så länge duger det bra =)

Vad tycker ni?

kram

Längtar till våren....

 

 

 

 

 

 

 

 



 



Längtar...

En utmaning

Denna våren jobbar jag inom en vikariepol. Det innebär att jag nästan aldrig vet hur jag jobbar och hur mycket pengar jag får. När man sedan blir sjuk krisar det en hel del. Denna månaden har jag 2200 kr kvar att leva på. Med tanke på att det bara är 10 dagar kvar så låter de ju inte så himla svårt, eller hur? Men nu får man räkna in att jag i höstas hade minst det dubbla och att jag snart måste köpa busskort för 900 kr och nästa månadslön kommer vara mycket lägre än vad jag är van vid... Därför behöver jag verkligen spara så mycket jag bara kan.

Så från och med idag så är det köpstopp som gäller fram till den 26e . Tror ni att ja klarar det? Hehe, själv e jag tveksam... Men jag ska verkligen anstränga mig för att bara köpa det allra viktigaste och tänka igenom alla inköp noga. Då kan pengarna räcka :)

Har ni några förslag på hur man undviker att slösa bort sina pengar?

puss

God morgon!

Ännu en härlig morgon. Solen lyser, jag är ledig och ska snart åka hem till min lägenhet och börja greja lite. Idag ska jag försöka få gjort detta:

1. Sätta in en ny annons på blocket om min hylla.
2. skicka in en blankett till A-kassan om medlemskap.
3. Börja slipa på min dörr.

Inga superroliga aktiviteter men ikväll blir det Yoga på sportlife också så jag har det att se fram emot.

Vad ska alla hitta på nu på sportlovet (om ni har lov som mig ;) )?

puss

En skön avslutning på en fin dag

Då sitter man här i soffan efter en härlig dusch och funderar på att se nån lite småromantisk film med älsklingen. kanske får kompromissa lite med filmvalet men det gör inget så länge jag får sitta och mysa lite.
Testade precis Special K red Berries och OJ va gott det var! Det var verkligen hela hallon i den och riktigt smarrigt! Rekomenderar.
ses imorn! puss

Nicko-promenad!



Nu är det inte långt kvar till middagen, men först blir det promenad med Mickes hund Nicko. Myyys i snön =)


puss


Röjning hos brorsan

Då har man varit lite duktig och rensat i källaren hos brorsan. Det blev inte så mycket gjort eftersom jag den första tiden stod helt förvirrad och stirrade på alla konstiga prylar som fanns där. Hur kan man ha ca 50 olika slags medel, 20 skruvmejslar, 10 borstar, 7 hammare osv... Men eftersom min bror har otroligt svårt för att slänga saker och blir vansinnig om man slänger nåt utan hans tillåtelse så blev det mest att ställa iordning och se till att man kom fram. Men en dag så ska han vara med och det kommer att se ut som en riktigt ´verkstad där man faktiskt kan arbeta =) Då kommer det nog bli underbara före- och efterbilder.

Det blev även en mysig skogspromenad och en härlig alla hjärtans dagsfika sm Jenny ordnade men världens goaste kakor! Och om en stund kommer pojken och det blir middag och pulkaåkning. Längtar!

Hoppas att alla har en lika underbar dag som jag!

puss

Alla Hjärtans Dag

Vaknar upp i Hällesåker, solen kikar fram lite smått och snön ligger vit så långt ögat kan nå. Underbart! Det enda som saknas är att pojken skulle vakna upp jämte mig på denna kärleksdag. Jag vet att det är ett kommersiellt jippo , men jag tycker att det är mysigt att ha en dag att fira för alla man älskar. Visst ska man visa det oftare men det tror jag man gör ändå. Detta blir något att se fram emot i mörka vintertider.

Så till alla nära och kära; ha nu en fantastisk alla hjärtans dag! Ni betyder så mycket för mig och jag vill att ni verkligen njuter av dagen.

Alla andra som jag inte känner så bra; Ta dagen och umgås med de ni tycker om och gör något roligt och annorlunda idag.

puss och kram!

Äntligen pulkaåkning!

Till slut fick jag kasta mig ut i backarna i en röd pulka! Jag fick besökt min kära gamla barndomsbacke som för övrigt är den bästa pulkabacken i världen (nästan..). Det gick undan och barnasinnet var på topp!

Melodifestivalen var helt ok. De jag ville skulle ¨gå vidare gick vidare förutom en liten miss på dansbandssnubbarna. "Det svängde ju" som Jenny sa ;)

Kvällen avslutades lite snopet med att bussen åkte fel och därmed missade mig så jag blev kvar här i Lilla Hällesåker. Inte helt fel iofs för det är grymt mysigt här ute med all snö, ett riktigt drömlandskap.

Vi höres imorn!
puss och God Natt!

Ge mig roliga förslag!

Jag vill veta vad man kan roa sig med när det är grått, trist och kallt. Jag vet en massa roliga aktiviteter på vintern när det är fint väder ute men just nu känns det inte så lockande när det bara blåser.

Ikväll blir det i alla fall Melodifestivalen med käre bror och Jenny. Det ska bli riktigt mysigt att komma ut till kära Hällesåker igen. Saknar det så himla mycket! Så nu sticker jag iväg!

puss

Älskade bror


Ny dag, ny chans!

Är det inte helt fantastiskt att man varje dag får en helt ny chans här i livet? Har du tänkt på det? Man är inte riktigt samma människa som man var igår. Man kanske lärt sig något nytt, börjat tänka på ett nytt sätt, lärt av sina misstag. Så ett dagens tips! Se dina vänner och bekanta med nya ögon. Se på dem som om de vore främlingar och ta inte för givet att de är samma personer som de en gång var. Det gör att du kanske inser att vissa bekanta inte är så mycket att hänga i granen medan du kanske lär känna nya människor som du inte trodde du tyckte om pga att du hade en viss uppfattning om dem sen tidigare.

Yeay för nya chanser!!


RSS 2.0